Köstebek Masalı

 Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde zamanın birinde ormanda yaşayan bir köstebek varmış. Bu köstebek sürekli yemek yer ve hiç doymazmış. Bu yüzden de adı Obur muş.


Obur sadece kendi yiyeceklerini yemez, toprağın altından gider ve diğer hayvanların bahçelerine ektikleri yiyecekleri de yermiş. Bu durum artık hayvanların canına tak etmiş ve Obur’a bir ders vermeye karar vermişler. Akşam olunca kimse evine girmemeye ve bahçelerinde nöbet tutmaya başlamışlar. Obur ilk olarak tavşanın bahçesine çıkmış tam havuçları almak üzereyken tavşan onu yakalamış ve bir daha bahçesine girmemesini söylemiş. Obur bahçeden çıkmış ve şansını ineğin bahçesinde denemeye karar vermiş. Toprağın altından hızlıca ineğin bahçesine çıkmış tam marulları koparacakken inek onu yakalamış ve bahçesinden çıkmasını istemiş. Obur oradan da yemek yiyemeyince diğer hayvanların bahçelerine gitmiş. Ama hepsinde sahipleri Obur’u bahçelerinden kovmuş. Sabah olduğunda orman halkı Obur’u çağırmış. Obur toplantıya giderken fil de onun bahçesinde ki bütün yiyecekleri toplamış ve Obur’q bir tane bile sebze bırakmamış. Topladığı sebzeleri toplantının olduğu alana götürmüş. Aslan “Haftalardır ettiğimiz bütün sebzeleri yedin. Bizi hiç düşünmeden kendi karnını doyurdun. Şimdi sıra bizde, bizden aldığın bütün sebzeler için bizde senin bahçedekileri aldık. Şimdi ne bulup yiyeceksin?” Demiş.

Obur sebzeleri gittiğinde ağlamaya başlamış. “Çok özür dilerim. Ben bir hata ettim, sizi hiç düşünmeden bütün yiyeceklerinizi yedim. Söz veriyorum bir daha yapmayacağım.” Demiş. Obur’un hatasını anlaması üzerine hayvanlar onun sebzelerini geri vermiş. Bu olay da Obur’a büyük bir ders olmuş. Bir daha kimsenin hakkını yememiş. Elindeki ile yetinmeyi öğrenmiş. Masal da burada bitmiş.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçük Yaramaz Balığın Masalı

Neşeli Pasta Masalı