Neşeli Pasta Masalı


 Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde herkesin mutsuz olduğu bir orman varmış. Bu orman aslında o kadar güzelmiş ki ama bütün hayvanlar günlük koşuşturmanın telaşıyla ormanın güzelliğinin farkında değillermiş. Bir zaman sonra bunun farkına varan bir hayvan olmuş. O hayvanın adı Boncukmuş ve Boncuk bir at mış. Boncuk ormanın aşçısıymış. Küçük bir dükkanı varmış ve çeşit çeşit pastalar, kekler, kurabiyeler yaparmış.

Günlerden bir gün Boncuk bu durumdan çok sıkıldığını fark etmiş. Çevresinde ki bütün hayvanlar mutsuzmuş. Yolda gördüğü arkadaşlarına selam veriyormuş ama hiç biri selamını bile görmüyormuş. Boncuk düşünmüş taşınmış ve arkadaşlarının ormanın güzelliğini fark etmesini istiyormuş. Onlar bu koşuşturma yüzünden çok mutsuzlarmış, kimse gülmüyor herkes somurtuyormuş. Boncuk bir pasta yapmaya kara vermiş. Bu pastaya bütün sevgisini ve mutluluğunu koymuş. Pastanın kekini fırına vermiş ve bütün ormana enfes bir koku yayılmış. Kek pişince çıkarmış ve pastayı süslemeye başlamış. Bu sırada bu enfes kokuyu alan herkes pastahaneye doğru yürümeye başlamış. Kısa bir süre sonra pastahanenin önü hayvan doluymuş. Boncuk kapıya çıkmış “Hoş geldiniz arkadaşlar. Sizler için bir pasta yaptım ve bu pasta “Neşe Pastası”. Bunu yiyen herkes çok mutlu olacak” demiş. Bunu duyan hayvanlar çok heyecanlanmış.

Herkes elinde ki tabağı bir lokmada yemiş ve birden gülmeye, ormanın güzelliğini görmeye başlamışlar. Bu güne kadar bu güzellikleri görmedikleri için kendilerine çok kızmışlar. Boncuk ise bu durumdan çok memnunmuş. Sayesinde bütün arkadaşlarının yüzü gülüyor ve hepsi birbiri ile sohbet ediyormuş. Boncuk ara sıra bu pastadan yapmış ve arkadaşlarını mutlu etmeyi başarmış. Masal da burada bitmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Küçük Yaramaz Balığın Masalı

Köstebek Masalı